Energinet

Multiple industries

2,336 followers

Praktikant til rettighedserhvervelse at Energinet

Posted 3 weeks ago

Har du interesse for rettighedserhvervelse og lodsejerkontakt, og vil du gerne prøve din teoretiske viden af i praksis?

Så har du gennem et praktikophold hos Energinet i foråret 2023 mulighed for at give din uddannelse en vitaminindsprøjtning i en stor og spændende organisation som arbejder med formålet ”Grøn energi for en bedre verden”. Dit praktikophold foregår på Energinets hovedkontor i Fredericia med stor mulighed for fleksibilitet i tid og sted.

Hvem er vi?

Som praktikant hos Energinet bliver du en del af et uformelt miljø, som er kendetegnet ved et højt fagligt niveau, tværgående samarbejde og fokus på faglig og personlig udvikling. Vores opgave er at sikre forsyningen af el og gas i Danmark, samtidig med at den grønne omstilling sker samfundsøkonomisk effektivt.

Hvad tilbyder vi?

Du bliver en del af afdelingen Rettigheder, hvor vi varetager opgaver vedrørende rettighedsforhold i forbindelse med etablering og reinvestering af vores anlæg. En af vores store opgaver er at sikre alle de nødvendige rettighedserhvervelser til vores anlægs- og reinvesteringsprojekter på tværs af landet. Afdelingen er en af tre afdelinger, der hører under området Plan og Miljø, hvor også ansvaret for at indhente nødvendige myndighedstilladelser er placeret. Afdelingen har desuden et tæt samarbejde med flere afdelinger på tværs af Energinet.

Du kommer ind i en dynamisk afdeling, hvor du får rig mulighed for at lære af og sparre med meget erfarne kollegaer. Du bliver en del af vores rettighedsgruppe, som består af 10 kollegaer med bred erfaring inden for rettighedserhvervelse.

Dine konkrete opgaver vil udvikle sig løbende i takt med din læring, men vil tage udgangspunkt i et eller flere områder indenfor

  • Indhentning af og opfølgning på lodsejeraftaler
  • Sikre tinglysning af rettigheder
  • Styring af eksterne konsulenter
  • Deltagelse ved borgermøder
  • Identificering af bedst mulige tracéer for placering af anlæg
  • Din spændende vinkel på rettighedserhvervelsen

Du kan forvente at få indsigt i og praktisk erfaring med ovenstående emner inden for rettighedserhvervelsen som er med til at sikre dig et godt afsæt for dit arbejdsliv efter studiet.

Hvad forventer vi af dig?

  • Du har formentlig en god teoretisk og metodisk værktøjskasse med dig fra sit studie som jurist, landinspektør eller lignende, og er nu klar til at omsætte din viden til praksis.
  • Vi forstiller os, at du som minimum har afsluttet 4. semester af dit bachelorstudie, men det er også ok, hvis du allerede tager tilløb til de sidste 2 semestre af din kandidatuddannelse.
  • Du arbejder struktureret og systematisk, og er i stand til at bevare det store overblik. Du har en velovervejet tilgang, og formår at se en sag fra flere vinkler, og du trives i et dynamisk miljø, hvor du løbende bliver stillet over for nye, forskelligartede opgaver. Du kommunikerer flydende på dansk i både skrift og tale.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med cv, karakterudskrift og andre relevante bilag via linket, så vi har den senest 15. november 2022. Har du spørgsmål til jobbet, er du meget velkommen til at kontakte afdelingsleder Christina Plum Simonsen på cpl@energinet.dk eller 61 24 44 19 eller gruppeleder Troels Bjørn Hansen på tbh@energinet.dk eller 30 67 47 64]. Du kan læse mere om vores virksomhed på .